تعمیرات مادربرد ایسوس
مادربرد یکی از اجزای حیاتی هر کامپیوتر است و خرابی آن میتواند به معنای توقف کامل سیستم باشد. ایسوس نیز یکی از برندهای شناخته شده در تولید مادربرد است. در این مقاله، به بررسی تعمیرات مادربرد ایسوس و نکاتی که باید در این زمینه بدانید، میپردازیم.
تعمیر مادربرد asus یکی از خدمات ارائه شده توسط کارشناسان مرکز تعمیر سیستم ایران است که با استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات در این زمینه انجام می شود. از آنجا که مادربرد یکی از مهم ترین قطعات تجهیزات مانند کامپیوتر و لپ تاپ است، باید با دقت و هوشمندی انجام شود تا از آسیب دیدن قسمت های این قطعه جلوگیری شود.
برای آشنایی بیشتر با تعمیرات مادربرد ایسوس gaming و نحوه دریافت این خدمات به مقاله زیر مراجعه کنید.
ترفندهای مهم برای عیب یابی مادربرد
نقش و عملکرد تعمیر مادر برد و اهمیت این قسمت در سیستم های کامپیوتری بسیار واضح است و نیازی به توضیح ندارد. این قسمت قلب سیستم است و کنترل تمام قسمت های لپ تاپ توسط این قطعه انجام می شود. اصولا تمامی اجزای لپ تاپ به مادربرد متصل بوده و تحت تاثیر آن قرار می گیرند.
اگر مادربرد سیستم شما مشکل دارد و به درستی کار نمی کند، باید منتظر مشکلات در سایر قسمت های سیستم باشید. مورد دیگر این است که اگر مشکلات نرم افزاری به موقع حل نشود، این مشکلات قوی تر شده و مشکلات بیشتری را ایجاد می کند.
بنابراین، حتماً باید با روش های عیب یابی مادربرد آشنا شوید تا بتوانید به سرعت خطاها را عیب یابی و رفع کنید.
مشکلات مهم در عیب یابی مادربرد
با توجه به اینکه مادربرد داخل لپ تاپ یا کامپیوتر است و نمی توان به راحتی آن را بیرون بیاورید و بررسی کنید؛ بنابراین لازم است علائم خطا را بدانیم تا بتوانیم خطاهای این قسمت را بررسی و اصلاح کنیم. برخی از موارد مهمی که در مشکلات لپ تاپ باید در نظر گرفته شود عبارتند از:
نحوه روشن شدن لپ تاپ
بد نیست بدانید یکی از نشانه های اصلی خرابی مادربرد مربوط به زمان و چگونگی روشن شدن سیستم است. بنابراین اگر آداپتور را روشن کردید و لپ تاپ روشن شد و هیچ عکس العملی از دستگاه مشاهده نکردید، ممکن است مادربرد مشکل داشته باشد. اگر در این شرایط چراغ دستگاه روشن شد و فن شروع به کار کرد، اما صدایی از هارد شنیده نشد، قطعا مادربرد لپ تاپ به مشکل خورده است.
سوئیچ نشدن مادربرد
یکی دیگر از عواملی که در عیب یابی مادربرد مفید است، سوئیچ نشدن این قطعه است. در صورت بروز این مشکل، کامپیوتر یا لپ تاپ شما با فشار دادن دکمه پاور روشن نمی شود. در این شرایط باید کارهای زیر را انجام دهید:
- با استفاده از ابزارهای خاص، قطعات را با دقت جدا کنید، از جمله: هارد، cpu، رم و اپتیک.
- حالا مادربرد را با اسپری خشک یا تینر تمیز کنید و بگذارید کاملا خشک شود.
- در این مرحله باتری را بردارید و پایه ها را وصل کنید. به این کار لرزه ای Keeler نامیده می شود.
آموزش تعمیر مادربرد ایسوس
برای شروع اموزش تعمیر مادربرد، ابتدا کیس را باز کرده و کارت های توسعه را از مادربرد جدا کنید پس از این، دستگاه های خارجی از جمله صفحه کلید، ماوس، چاپگر و مانیتور را حذف کنید. هنگامی که رایانه روشن شد، می توان تشخیص داد که مشکل از یکی از کارت های توسعه یا دستگاه های خارجی شما است.
برای تعیین اینکه کدام کارت مشکل را ایجاد کرده است، هر بار رایانه را خاموش کرده و دستگاه های خارجی را به برق وصل کنید. کارت های توسعه خود را به صورت جداگانه نصب کنید. این کارت ها را دوباره در شکاف ها قرار دهید و گیره ها را ببندید.
رایانه را روشن کنید تا مشخص شود مشکل کدام کارت توسعه است. اگر علت مشکلات را پیدا کردید، نیازی به انجام مراحل دیگری در راهنمای تعمیر مادربرد کامپیوتر ندارید. اگر مشکل ادامه داشت، ممکن است لازم باشد CMOS را بازنشانی کنید.
حالا باتری CMOS را عوض کنید یا دکمه ای را که فشار داده اید رها کنید. رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید، اگر مشکلی وجود نداشت، تنظیمات BIOS را مجدداً پیکربندی کنید.
تعویض مادربرد ایسوس
اگر اقدامات فوق مشکل مادربرد را حل نکرد، ممکن است نیاز به تعویض مادربرد لپ تاپ داشته باشید. برای این تعویض باید مدل و سال مادربرد قدیمی خود را بدانید. دفترچه راهنمای تعمیر مادربرد لپ تاپ را بررسی کنید تا مدل و سال مادربرد را پیدا کنید. توصیه می شود برای تعویض مادربرد لپ تاپ ایسوس از نمونه های باکیفیت استفاده کنید.
اگر این گزینه برای شما سخت است، بهتر است شماره و مدل این برد را در گوگل جستجو کنید تا سایر بردها را در سایت سازنده پیدا کنید. هنگام انتخاب مادربرد، نوع سوکت مانند LGA1151 برای اینتل، نوع تراشه مورد استفاده و اندازه برد (مانند ATX یا microATX) را در نظر بگیرید. قبل از خرید مادربرد، به وب سایت سازنده مراجعه کنید و بررسی کنید که مادربرد با رایانه شما سازگار است.
هزینه تعویض مادربرد لپ تاپ نیز بسته به مدل سخت افزاری و پیچیدگی تعمیرات ممکن است متفاوت باشد.
خدمات نمایندگی تعمیر مادربرد ایسوس
اگر علائمی مانند کار نکردن سیستم یا شنیدن صدای هارد درایو کامپیوتر یا لپ تاپ خود را مشاهده کردید، باید به فکر تعمیر مادر برد باشید. خدمات تعمیرات مادربرد ایسوس شامل تعویض خازن های معیوب می باشد.
تعمیر سوکت سی پی یو مادربرد یکی از کارهایی است که همکاران ما برای حل مشکلات اصلی سیستم انجام می دهند. کارهایی مانند لحیم کاری پایه اسلات ها، تعویض چیپ مادربرد، تعمیر و تعویض باتری، تعمیر اسلات رم مادربرد، شبکه و گرافیک، تعمیر و تعویض پل های جنوبی و شمالی، تعمیر خرابی های مادربرد و موارد دیگر از جمله خدمات تعمیرات کامپیوتر در مرکز تعمیر سیستم است.
تعمیر تراشه مادربرد در مادربرد ایسوس
یکی از مهم ترین قسمت های هر تعمیر مادربرد سوخته، بررسی و تعمیر و گاهی اوقات تعویض تراشه است. تراشه یکی از مهم ترین قسمت های مادربرد است؛ بنابراین در عملکرد مادربرد اختلال زیادی ایجاد می کند.
البته گاهی خرابی این قطعه به حدی است که قابل تعمیر و تعویض نیست. در این صورت شرکت های سازنده مادربرد ایسوس تراشه معیوب را با یک تراشه جدید و اصلی جایگزین خواهند کرد.
تعویض کارت صدای مادربرد
برای تعویض کارت صدای ایسوس و تعمیر مادربرد گیگابایت به صورت زیر عمل کنید:
- مادربرد را بردارید و تراشه کارت صدا را چک کنید
- تعداد کارت صدا
- رفع ارور کارت صدا
- نصب کارت صدا جدید
- خنک کننده مادربرد
- نصب مادربرد درست لپ تاپ
- تست سیستم و اطمینان از درست کارکردن کارت صدا
تعمیر باتری مادربرد
یکی دیگر از مراحل تعمیرات لپ تاپ ایسوس مربوط به تعمیر باتری است. باتری مادربرد یا باتری BIOS انرژی مورد نیاز برای تنظیم زمان و تاریخ خاموش شدن سیستم را فراهم می کند. تعمیر باتری لپ تاپ ایسوس زمانی انجام می شود که ساعت و تاریخ کامپیوتر بدون دلیل از تنظیم خارج شود.
البته این قطعه تعمیر یا تعویض نمی شود و مانند باتری ساعت مچی، عمر طولانی دارد و باید در فواصل زمانی معینی تعویض شود.
عوامل مؤثر در خرابی مادربرد کامپیوتر
دلایل زیادی برای خرابی مادربرد ایسوس وجود دارد. دانستن نقاط ضعف مادربرد می تواند تا حد امکان از ایجاد مشکل جلوگیری کرده و عمر دستگاه را افزایش دهد. برخی از این موارد قابل پیشگیری هستند و برخی دیگر با وجود اقدامات احتیاطی توسط کاربر (مثلاً ریختن آب روی دستگاه) همچنان رخ خواهند داد.
در هر صورت در صورت مشاهده علائم خرابی مادربرد در دستگاه خود مراجعه به یکی از مراکز تعمیر مادربرد و دریافت گواهی آن ضروری است. در ادامه شایع ترین دلایل خرابی ماردبرد را درک خواهیم کرد:
ورود آب
اگر آب جوش به جیپ برسد اشکالی ندارد. این مشکل زمانی رخ می دهد که لپ تاپ از آب حاوی املاح و مواد معدنی خیس می شود و هنگامی که این آب با مادربرد دستگاه تماس پیدا می کند، نمک های موجود در آن باعث بارش یا سولفات در مدار می شود.
این رسوبات به عنوان رسانا عمل می کنند و دو قسمت برد را به هم متصل می کنند و اتصالات لاین را قطع می کنند که می تواند باعث ایجاد مشکل در برد اصلی شود.
گرد و غبار
گرد و غبار یکی از دلایل اصلی خرابی مادربرد و سایر قسمت های دستگاه مانند فن است؛ بنابراین بهتر است از ورود گرد و غبار به دستگاه جلوگیری کنید و خدمات لازم را برای زدودن گرد و غبار هر از چندگاهی روی لپ تاپ انجام دهید. گرد و غباری که وارد لپ تاپ می شود می تواند آسیب بیشتری به تراشه گرافیکی و فن ها وارد کند.
ویروس ها
عامل دیگری که ممکن است در نظر گرفته نشود، ویروس است. برخی از ویروس ها روی فایل رام BIOS تاثیر می گذارند. اگر فایل رم موجود در IC EPROM ها نادرست باشد، انتظار می رود که سیستم برای مدت طولانی از کار بیفتد و تغییری نکند.
استهلاک قطعات مادربرد
پایان عمر قطعات مادربرد و کاهش ارزش از دیگر عواملی است که می توان به خرابی مادربرد نسبت داد. زمان و انرژی بیش از حد ناشی از یک مدار معیوب می تواند به عمر برخی از قطعات الکترونیکی پایان دهد و آسیب جدی به مادربرد وارد کند. هنگامی که یک قسمت به درستی کار نمی کند، سایر قسمت ها نمی توانند به درستی کار کنند.