چرا صفحه مانیتور سیاه است
چرا کامپیوتر روشن میشود ولی صفحه مانیتور سیاه است؟
اگر پس از روشن شدن کامپیوتر چیزی روی مانیتور ظاهر نشد، جای نگرانی نیست. چندین راه حل بالقوه برای این موضوع وجود دارد. بالا نیامدن سیستم ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. گاهی اوقات، ممکن است با فشار دادن دکمه پاور، کیس کامپیوتر روشن شود و اجزای سیستم صداهای عجیبی را تولید کنند، اما هیچ تصویری روی مانیتور نمایش داده نمی شود.
روشن نشدن کامپیوتر ممکن است دلایلی داشته باشد. حل این مشکل ممکن است ساده و برخی دیگر پیچیده تر باشد. نمونه ای از مشکل پیچیده ای که کاربران ممکن است با آن مواجه شوند خطای صفحه سیاه ویندوز است. همچنین با مراجعه به مرکز تخصصی تعمیر انواع کامپیوتر می توانید مشکل خود را حل کنید.
در بخش های بعدی این مقاله توضیحات مفصلی در رابطه با موضوع فوق ارائه شده و دلایل اساسی برای مشکل شناسایی شده و راه حل های قابل قبولی پیشنهاد شده است.
چرا صفحه کامپیوتر بالا نمیاد؟
چرا صفحه کامپیوتر بالا نمیاد؟ مشکلات مختلفی وجود دارد که ممکن است منجر به بالا نیامدن ویندوز کامپیوتر شود. در ادامه به بررسی رفع مشکل بالا نیامدن سیستم می پردازیم.
- مشکلات منبع تغذیه: اگر رایانه شما کاملاً خاموش است و صفحه سیاه ویندوز را مشاهده می کنید، تلاش برای روشن کردن آن بی فایده است، احتمالاً دلیل آن میتواند عملکرد نادرست منبع تغذیه باشد. مطمئن شوید که کابل برق به طور ایمن به پریز و رایانه متصل است و بررسی کنید که پریز به درستی کار می کند.
- خرابی قطعات سخت افزاری می تواند منجر به مشکلاتی مانند آسیب دیدگی منبع تغذیه، کارت گرافیک یا مادربرد شود. تعمیر قطعات سخت افزاری می تواند به حل مشکل بالا نیامدن ویندوز کمک کند.
- مشکلات راهاندازی سیستم ممکن است منجر به لود نشدن صفحه شود. به عنوان مثال، تنظیمات نادرست بوت، خطا در نصب ویندوز، یا وجود نرم افزارهای مخرب مانند ویروس ها ممکن است منجر به این مشکل شود.
- خرابی نمایشگر: اگر صفحه کامپیوتر خاموش بماند و هیچ تصویری روی آن نمایش داده نشود، ممکن است صفحه نمایش آسیب ببیند. در این نمونه خاص، صفحه نمایش نیاز به تعویض دارد.
مشکلات سخت افزاری صفحه سیاه کامپیوتر
مشکلات سخت افزار کامپیوتر به عنوان یکی از عوامل اصلی مشاهده صفحه سیاه کامپیوتر است این مشکلات می تواند شامل موارد زیر باشد:
- مانیتور، کابل ها و اتصالات: روشن نشدن کامپیوتر ممکن است به دلیل خرابی کابل ها باشد. بررسی کنید که کابل ها به درستی وصل شده اند و مانیتور در موقعیت صحیح قرار دارد.
- کارت گرافیک: خرابی یا مشکلات درایور کارت گرافیک می تواند باعث سیاه شدن صفحه شود. رم آسیب دیده یا خرابی یکی از ماژول های رم ممکن است منجر به این مشکل شود.
- RAM: کمبود رم یا خرابی یکی از رم ها می تواند منجر به این مشکل شود. خرابی هارد دیسک یا SSD می تواند منجر به عدم راه اندازی سیستم شود.
- منبع تغذیه: اگر منبع تغذیه نتواند مقدار کافی برق را تامین کند، ممکن است سیستم به طور ناگهانی خاموش یا صفحه سیاه مانتیتور ظاهر شود.
مشکلات نرم افزاری صفحه سیاه مانیتور
مشکلات نرم افزار کامپیوتر نیز ممکن است دلیل بالقوه ای برای مواجهه با صفحه سیاه باشد. برخی از مسائلی که ممکن است ایجاد شود عبارتند از:
- ویندوز خراب یا آسیب دیده: نصب نادرست ویندوز، ریستارت شدن مکرر لپ تاپ، به روز رسانی ناموفق یا ویروس ها می تواند به سیستم عامل آسیب برساند.
- درایورهای نادرست یا قدیمی: اطمینان از به روز بودن و سازگاری تمامی درایورها با سخت افزار ضروری است تا از بروز هرگونه عارضه ای جلوگیری شود. اگر از درایو نادرست استفاده کنید، ممکن است به لپ تاپ خود آسیب وارد کرده و با چشم خود خواهید دید که مانیتور تصویر ندارد.
- ویروس ها و بدافزارها: برخی از ویروس ها و بدافزارها توانایی آسیب رساندن به سیستم عامل را دارند که منجر به سیاه شدن صفحه نمایش می شود.
- تنظیمات BIOS: تغییرات نادرست در تنظیمات بایوس باعث بوت نشدن ویندوز شود.
4 روش برطرف کردن صفحه سیاه مانیتور
در ادامه اقداماتی که باید در رابطه با بالا نیامدن سیستم انجام دهید را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.
تست کامپیوتر و اتصالات آن
یکی از راه حل های ممکن برای مشکل روشن نشدن کامپیوتر و صفحه سیاه ویندوز، تست کامپیوتر و اتصالات آن با مانیتور دیگری است. این کار به شما کمک می کند تا تشخیص دهید که آیا مشکل مربوط به کامپیوتر است یا مانیتور.
اگر یک مانیتور اضافی دارید، از آن استفاده کنید تا مطمئن شوید که آیا مانیتور فعلی شما با مشکلات عملیاتی مواجه است یا خیر. مانیتور فعلی خود را جدا کنید و مانیتور دومی را که تست شده و ایمن بودن آن تایید شده است وصل کنید.
توصیه می کنیم برای انجام این کار از یک منبع تغذیه و یک کابل مانیتور ثانویه استفاده کنید. اگر مانیتور دوم و مانیتور جایگزین هر دو روشن شوند، می توان نتیجه گرفت که مشکل از کامپیوتر نیست.
بررسی کارت گرافیک رایانه
اگر هنوز نمیدانید که چرا مانیتور روشن نمیشود، وقت آن است که کارت های گرافیک رایانه خود را بررسی کنید. این کار خاص نیاز به باز کردن رایانه دارد. اگر تجربه کافی در این زمینه ندارید، بهتر است آن را به یک تکنسین تعمیرکار مجرب بسپارید.
اگر تجربه دارید، کارت گرافیک را بردارید و آن را در اسلات PCI-e ریست کنید. سپس، کارت گرافیک دیگری را امتحان کنید که می دانید درست کار می کند.
خطای احتمالی کابل نمایشگر
اگر با مشکل بالا نیامدن سیستم و سیاه ماندن صفحه نمایشگر پس از روشن شدن رایانه مواجه شده اید، ممکن است مشکل کمتر از حد انتظار باشد. شاید مشکل اصلی در موقعیت یا خطای احتمالی کابل نمایشگر شما باشد.
خرابی کابل ها ممکن است علت اصلی مشکل باشد. این راه حل ممکن است ساده به نظر برسد، با این حال، بسیاری از کاربرانی که مشکلات مربوط به صفحه سیاه ویندوز و روشن نشدن رایانه را تجربه می کنند، با بررسی کابل های اتصال مانیتور و کیس، وضوح را پیدا کرده اند.
ابتدا باید تمام کابل های مانیتور خود را جدا کرده و مجدداً وصل کنید تا مطمئن شوید که به طور ایمن وصل شده اند. برای اطمینان از اینکه مشکل از مانیتور شما ناشی نمی شود، ممکن است سیستم خود را با یک مانیتور جایگزین تست کنید.
شما می توانید نوع اتصال مانیتور را تغییر دهید، به عنوان مثال، انتقال از HDMI به DisplayPort یا بالعکس.
چهارمین راه حل
همانطور که می دانید در تنظیمات نمایشگر سیستم عامل ویندوز بخشی به نام Projection وجود دارد. این ویژگی کاربر را قادر می سازد تا خروجی تصویر را در چند مانیتور دریافت کند؛ بنابراین، مشکل روشن نشدن رایانه ممکن است با این تنظیمات خاص مرتبط باشد.
برای مثال، رایانه شما ممکن است طوری پیکربندی شده باشد که خروجی تصویر را روی یک مانیتور دوم که وجود ندارد نمایش دهد، در نتیجه مانیتور شما یک صفحه سیاه نشان می دهد. برای دسترسی به منوی Windows Projection، کلید Windows و P را به طور همزمان فشار دهید.
از بالا به پایین، گزینه های این تنظیمات عبارتند از: فقط مانیتور اول (PC Screen Only)، نمایش تکراری در هر دو مانیتور (Duplicate)، نمایش پیوسته در هر دو مانیتور (Extend) و فقط مانیتور دوم (Second Screen Only).
اگرچه گزینه اول در حالت پیش فرض از قبل انتخاب شده است، اما ممکن است سیستم شما به گونه ای پیکربندی شده باشد که تصویر را در مانیتور دوم نمایش دهد؛ بنابراین، توصیه می شود تنظیمات سیستم خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که حالت نمایش دلخواه انتخاب شده است.
در این صورت، توصیه می شود که منو را باز کرده و سپس یک بار کلید “P” را فشار دهید تا گزینه بعدی برجسته شود. پس از این، کلید “Enter” را انتخاب کنید.
راه حلهایی برای سیاه شدن صفحه مانیتور
عیب یابی رایانه ای روشن که تصویری را روی مانیتور نمایش نمی دهد می تواند ساده یا پیچیده باشد. علائمی را که در ادامه شناسایی می کنیم را بررسی کنید.
CMOS را ریست کنید
CMOS شکل فشرده ای از حافظه است که برای ذخیره تنظیمات اولیه BIOS برای مادربرد استفاده می شود. گاهی اوقات، چنین تنظیماتی می تواند از بوت شدن سیستم جلوگیری کند؛ بنابراین، تنظیم مجدد تنظیمات CMOS می تواند بایوس سیستم شما را به حالت اولیه بازگرداند. در صورت وقوع چنین اتفاقی، تنظیمات مهمی که قابل توجه خواهد بود، تاریخ و زمان است.
تمام قطعات غیرضروری را جدا کنید
توصیه می شود هر گونه قطعات اضافی را حذف کنید. اجزای غیر ضروری نه تنها شامل حافظه های فلش، انواع مختلف دانگل های بی سیم، کارت خوان ها، هاب های USB، لوازم جانبی صوتی و تصویری، و همچنین دیسک های موجود در درایوهای نوری می شوند.
منبع تغذیه (پاور) را بررسی کنید
اگر کامپیوتر روشن شود و همه فن ها به درستی کار کنند، دلیل نمی شود که پاور سالم است. این قطعه ممکن است عملکرد ناقصی داشته باشد که منجر به کمبود توان کافی برای عملکرد صحیح مادربرد و سایر اجزا شود.
برای بررسی منبع تغذیه و اطمینان از عملکرد بهینه سیستم رایانه، عیب یابی بیشتری را در نظر بگیرید. برای تأیید منبع تغذیه، متأسفانه، هیچ آزمایش مشخصی وجود ندارد که بتوان آن را در خانه انجام داد؛ بنابراین، لازم است سیستم خود را با استفاده از یک منبع تغذیه جدید روشن کنید. اگر چنانچه مشکل سیستم حل نشد با مرکز تعمیر سیستم تماس بگیرید.